2020. augusztus 10., hétfő

Karrier fejlesztés

Ma levél jött karrier fejlesztéssel kapcsolatos weboldalról. Tudod mikor fontos a cég számár a karrier fejlesztés? Akkor, amikor leépítések és átszervezések várhatók.

Még mindig nem tudtam túltenni magam ezen: felvásároltak.

Ma jött egy másik levél is. Egy ideje nyomják a HR-esek a LinkedIn Learning tanfolyamokat, gondolom befizettek rá egy valag pénzt, és az emberek csesznek tanfolyamokat végezni. Szerintem ennek a LinkedIn dolognak is van egy hátsó szándéka: minél aktívabb vagy ott, annál inkább lecsapnak rád a fejvadászok. Vajon tényleg ezt akarja a HR? Megoldani a leépítést normális elvándorlással?

A telefongyár ennél ügyesebb volt: gomba felismerő tanfolyamot tartottak, a finn Mártákkal (*) hogy így ösztönözzenek bennünket a gombaszedésre. Gyk: a természetes kihalásra (gomba-balesetre) játszottak...


(*) Martat - finn Márták: egy civil szervezet, kb nagymamák, akik a háborúban megtanították az embereket, hogy melyik fa kérgéből lehet kv-t főzni, hogy tudnak újra hasznosítani vásznakat ruhának, mivel lehet megetetni a jószágot, ha az embereknek se jut, ma recepteket, háztartási ötleteket osztanak meg, amolyan társadalmi ismereteket oktatnak.


Nincsenek megjegyzések: