2020. augusztus 11., kedd

Korona - nem értem

Megyünk az utcán, a buszmegállókban 1-2 ember. Rajtuk maszk. Mindenhol máshol: senki nem hord maszkot. Na jó, talán a boltban, most kb minden tizedik vagy huszadik ember visel maszkot. A boltban megértem. A buszmegállóban, ahol sehol senki más, minek?

Most ellentmondok önmagamnak, mert az utcán is látok 1-1 embert aki úgy sétál vagy megy a dolgára, hogy maszkot visel. Vajon az utcán, ahol sehol a közelben senki más, minek?

De ami még jobb: csávó ül az autójában, egyedül, csukott ablakokkal, és vezet. Maszkban. Vajon a saját autójában minek?

Család megérkezik a boltba. A bejáratnál mindenki "kezet mos" a büdös fertõtlenítõvel. Ha otthonról vagy a saját autójából jön, minek? A saját terület elvileg mentes a vírustól, akkor a boltba nem bemenetkor, hanem kijövetkor kellene fertõtleníteni.

Ha azért fertõtlenítenek, mert nem akarnak mást megfertõzni (gyanítják, hogy õk maguk a vírushordozók), akkor miért nem maradnak otthon a seggükön és miért mennek be a boltba?

Ha valakit karanténra köteleznek, de ezekenek a karanténosoknak a nevét nem szabad nyilvánosságra hozni (GDPR), akkor hogy a francban lehet ellenõrizni, hogy azok, akik karanténra lettek ítélve, valóban otthon maradnak-e, és nem mászkálnak ki, meg el a boltba?

Agyrém ez az egész. A fõ, hogy van mitõl félni, a láthatatlan ellenség, aki az interneten támad, és kémkedik és ellopja a banki azonosítókat, vagy a céges titkokat, azok meg nyugodtan dolgozhatnak, míg mi kint az utcán, a boltban, és a buszon rettegünk.

Mondjuk azt nem értem, hogy ha köhög a barom, minek jön az uszodába?

Azt mondják a finnek felelõs emberek, odafigyelnek az ajánlásokra, betartják a szabályokat. De tele vagyunk nem finnekkel is, sok olyannal, aki nem is ért finnül, nekik nem elég, ha a rádióban, tévében, vagy az interneten megírják (finnül) hogy ha köhögsz, maradj otthon.

Igen is, oda fogok menni, ha köhög, tüsszög, és haza fogom zavarni, fel fogom jelenteni az úszómesternek.

Azok, akik köhögnek, belökném egy nagy csarnokba, amíg elmúlik a köhögésük.

Éljenek a dohányosok! Ha kibírják abban a csarnokban két hétig. Egykettõre megoldódna a dohányfüst probléma. Aki akaratgyenge és nem tud leszokni a függõségérõl, végezzen vele az evolúció.

Nincsenek megjegyzések: