2021. április 22., csütörtök

A tér meggörbítéséről

Megkérdeztem a cégem budapesti irodájának a menedzserét, tudna-e adni olyan igazolást, hogy munka ügyben megyek haza, mert akkor elkerülhetem a karantént (kisebbik rossz), meg azt, hogy a reptéren zárt térben másfél órát kelljen álldogálnom, míg sorra kerülök a karantént osztogató rendőrök pultjánál (nagyobb rossz).

Állítólag a budapesti reptéren szűk folyosón kellett várakozni, ahol nem lehetett távolságot tartani. A tervem az, hogy majd hangosan köhögök, és ha kérdik, akkor megmondom, hogy kórházi kezelésre jöttem haza :). Akkor majd nem jönnek a nyakamra az igazi koronások. (Kb mint amikor gyerekként hangosan fingást színleltünk a buszon a hónaljunkkal.)

Elkalandoztam. Azért a budapestit, mert ott egy kicsit rugalmasabban nézik a szabályokat, megértik, ha valaki ki akarja játszani a kiskapukat. Mondták, hogy nem tudnak segíteni, mert az itteni munkaadómnak kellene kiállítani egy olyat, hogy kiküldetésben vagyok. A finnek, meg ismerjük milyenek (lásd az előző posztot), meg sem merem kérdezni, hogy hajlandóak lennének-e a kedvemért egy kis tér-görbítésre. Jaja, nem munka, hanem anyukám állapota miatt utazom, de nem mindegy, hogy összeszedem-e végre a brit vagy afrikai koronát, vagy kikerülhetem-e a tömegnyomort.

A másik a korona-oltás. Elvileg a Finnair elfogadja visszafelé az antigén tesztet is, de ha minden igaz, akkor az oltás pont azt okozza, hogy védett leszek, tehát kimutatható lesz, hogy voltam már koronás. A 'csába. Nem nehéz meghalni, de élni még nehezebb, ha ilyen szar szabályokkal szabályozzák az életünket.

Azt már mondtam, hogy ahhoz, hogy szerda reggel elmehessek a korona tesztre, engedélyt kell kérnem a rendőrségtől az ügyfélkapuban az interneten? Ahhoz meg kell csináltatni egy belépő kódot, amit csak személyesen lehet elintézni az ügyfélkapuban, de oda nem mehetek a rendőrség engedélye nélkül. Ez is egy ördögi kör.


Nincsenek megjegyzések: