2021. április 22., csütörtök

Rejtély

Mint a tojás vagy tyúk eset: melyik volt előbb, melyik függ mitől?

Ha halad a munka, nem fáj a nyakam. Ha nem fáj a nyakam, halad a munka. Ha nem fáj a munka, halad a nyakam. Mi a negyedik lehetőség? Ha halad a nyakam, nem fáj a munka. Avagy ma dolgoztam is hatékonyan, és nem fájt, de nem tudom melyik az ok és melyik az okozat. Mindenesetre jól esik. Csak a szíven ne verne rossz ütemben. Pedig aludtam is szinte minden este 7,5 órát.

Talán azért csökken a stressz, mert nem fáj, és ha nincs stressz, akkor tudok dolgozni (és akkor nincs stressz), vagy mert halad a munka nincs stressz, és ha nincs stressz, akkor nem fáj.

Ma mondom a főnökömnek, hogy megyek Magyarországról távmunkázni, erre azt mondja, hivatalosan nem engedélyezheti, vegyek ki szabadságot. Mondom nincs. Mondja hogy május 1-től kivehetem az ezévit, tehát csak kedd-péntek a kérdés, vegyem ki a megmaradt 2 napot. Kérdem ha mások dolgozhatnak a hétvégi házból akár a lappföld felső csücskéből (1500 km légvonal), akkor miért nem dolgozhatok Békásmegyeren (1459 km légvonal)? Hát mert a munkahelyi biztosítás. Kapja be. Annyiban maradtunk, hogy nem szóltam, hogy miért kell a szabadság, ő meg elfelejti hirtelen.

Kedden megyek, kedden jövök, és amilyen szar most a légiközlekedés, meg az országba beléptetés, és karanténba önként bejelentkezés, az egész nap elmegy az utazással. Az a két nap biztos kiesik a munkából. A többit meglátjuk, mennyit kell a cédulákkal sorba állni a tesztelésen, a rendőrségen, meg ki tudja hol.

Félek a bürokráciától, bár látom, hogy annak ellenére is boldogultok.

Csak fel ne baszódjon a vérnyomásom.

Na lehet, hogy mégis ezen az utazáson stresszelek. A francba, 11 elmúlt, és még nem alszom.

Nincsenek megjegyzések: