2021. április 29., csütörtök

Jobb itt, még ha szarabb is

A bal fülem alatt, az állkapcsom bal oldala alatt, a nyakam bal oldalán, meg a szegycsontom felett bal oldalon ugyanúgy ott a nyomás, mint az elmúlt hetekben. Most még a bal arcom is ég, mintha bort ittam volna, pedig nem. Rettegjek? Jönnek értem a vogonok?

Lekerült a piros lap az ajtóról, tegnap este már kimentem kicsit sétálni, beszívni ezt a koronával fertõzött tavaszi friss levegõt. Az embereken maszk, de csak az orruk alattig, de nem mindenkinek, kb a felének. A másik fele maszk nélkül kutyáltat sétát. Vagy dohányzik. Rettegjek? Attól, hogy elkapom tõlük? Vagy attól, hogy ha nem veszem fel, akkor elvisz a fekete autó?

Tegnap és ma távmunkázok, a fõnököm szemet huny felette. Sokkal többet megcsináltam másfél nap alatt, mint a múlt héten.

Elvittem a szüleimet a kórházba. A mi-band jelez, ha 1 órát ülök a kocsiban gyaloglás nélkül. Akkor jelzett, amikor kifelé jöttek. Lemértem, innen oda az út 20 perc volt, tehát csak 40 percet voltak bent. Abból 15 perc volt kifelé jönni. Anyu 15 perccel korábban szólt, hogy végeztek, 15 perc múlva legyek ott, addigra érnek ki. Az öregnek azon a rövid úton 3x kell leülni pihenni. 15 perc múlva voltam ott. Ha a bemenés 10 perc volt, akkor uszkve 15 percet voltak az osztályon várakozással és vizsgálattal együtt. Nem kellettek színes papir cédulák. Maszk elég volt nekik.

Miért van az, hogy apámnak folyton le kell szedni valami kinövést (bazalioma), hol a fülérõl, hol a szemhéjáról? Ha örgeszünk, ez lesz, hogy kivirágzik rajtunk minden szar?

Tegnap a bõr-onkológusom volt a tévében. Nem rákról, hanem szemölcsrõl beszélt. Tisztára kifehéredett a haja, mióta nem jártam nála. (Nem õ operált, hanem a Bottlik, aki magát mészárosnak nevezte, azt mondta a jobb tanulók mennek orvosnak, a rosszabbak sebésznek. Ehhez a dokihoz a mûtét után jártam elõbb havonta, aztán 3 havonta, aztán évente. Mindig megnevettetett, és 1 évre meghosszabbította a garanciámat. Azt most kb hetente kellene... A Somlai volt, aki a mûtétet elõírta. 16 éve. És valami fiatal doki, medika vette észre az elváltozást.) A barátnõmnek is hófehér a haja. Az enyém is elkezdte. Meg a szakállam, az jobban.

Ma estére már teraszos találkozóra hívott egy régi ismerõs. Pálinkára vágyok, de az égiek vizet ígérnek. Na meg az autó, BKV-val nem merek (felelõtlenek a magyarok). Holnap ügyintézés (a bankot meséltem?), hétvégén telek, vasárnap anyák napja (jó, hogy épp itthon vagyok, ritka az ilyen), hétfõn korona teszt és végre egy jó nagybevásárlás (szalonna, töpörtyû, paprikás szalámi, kolbász, ilyenek).

Be vagyok osztva. De jól esik. Ezek után boldogan halok meg.

Nincsenek megjegyzések: