2023. november 26., vasárnap

Ügyetlen

A Finnországi Magyarok Egyesülete idén 30 éves, ezért nagy ünnepet szerveztek. Keveredett a születésnap a szokásos õszi magyar bállal vagy Katalinbállal. Díszvendégként ott volt Szili Katalin egykori házelnök, kicsit meglepõdtem, mikor kezet fogtunk és bemutatkozott.

A bulira szépen felöltöztem, tiszta feketébe, mert most olyan (emós) a hangulatom. A gyerekek nem tudtak velem jönni, a lányom koncertre ment, a fiúk dolgoznak, a párom Londonban van a kollegáival. Egy régi kedves ismerõst vittem magammal, mert egyedül nem mentem volna el.

Indulás elõtt volt egy balesetem. Már fel voltam öltözve, mikor eszembe jutott, hogy kellene valami izzadásgátlót nyomni a hónom alá, hogy ha iszunk, ne érezzék, ha izzadok. Az ám, csak dezodor helyett a borotvahabot nyomtam véletlenül a hónom alá, az ing alatt, elsõre észre sem vettem, csak csodálkoztam, hogy máshogy sziszeg, mint ahogy vártam. Szerencse, hogy volt az ing alatt fekete póló, így az egyetlen fekete ingem megúszta.

Volt majd' egy óra ünnepi beszéd, volt néptáncbemutató, és volt moldvai táncház, arra én is beálltam. Aztán finom vacsora, meg rengeteg sok pia, meg tombola. Könyveket nyertem, amit elajándékoztam.

A végére teljesen lehangolódtam, a tortát már nem vártam meg. Nem esik jól bulizni, mikor alig pár napja, hogy apámat eltemettük.

Mínusz 10 fok volt, fáztam hazafelé.

Nincsenek megjegyzések: