2024. március 24., vasárnap

Emlékek

Ma színházban voltam, a fõnököm szerepelt egy amatõr színház darabjában. Minden más színésznek volt mikrofonja, ami hol mûködött, hol nem, de a fõnökömnek erõs hangja van, neki nem volt mikrofon, se nem volt neki probléma az el-elmenô hangerõvel.

Éljen Gerõ, a hangerõ!

Ma sok kólát ittam, és megittam azt is, amit holnapra a pörkölt bulira vettem. Az lett volna az ebédem, mert sem a zuza sem a marhatüdõ pörkölt nem vonz. Majd viszek magammal Kotipizzát. Ja, és ezért nem alszok most, pedig kéne.

Ma iratokat válogattam. Az ikeás Billy könyvespolc alsó két polca tele volt irattartókkal és papir dobozokkal, tele mindenféle régi számlakivonatokkal, átutalási csekkekkel, régi szerzõdésekkel. Ezeket válogattam át, mert az új lakásba nem akarok felesleges lomot átvinni. Egy fél A4-es doboz maradt, a többi ment, fele a kukába, fele égetni.

A papírokból kiderült, hogy a betond.hu domaint mikor szüntettem meg. Találtam 2013-as és 2014-es falinaptár bejegyzéseket, és elõjöttek azok az emlékek, mindenféle feljegyzésekbõl, mikor a gyerek fának szánkózott, mikor elköltözött az asszony, meg amikor lemûtötték a nyelvemrõl a méhnyakrákot. Meg a 2014-es választások eredményét váró buli, amikor rászoktattam magam a dohányzásra. Meg a motivációs papir a falról, amin magamnak bizonygattam, hogy nincs rá szükségem, meg K sem szeret csókolózni, ha dohányoztam. A két I viszont dohányzott (távkapcsolatok a Budapesti régmúltból), sõt, E is.

Húbassz, ennyi pár év alatt mennyit öregedtem! 2014-ben a gyerekeim is pont 10 évvel voltak fiatalabbak. S apám is életben volt még.

A VHS kazettákat, amin nem volt családi témára utaló jelzés, már végignéztem, és amin tényleg nem volt családi téma, azokat ma kidobtam. Csodálkozom, hogy pornó nem volt egyiken sem. (De M születése után mikor elõször láttuk a kórházban, az megvan.)

Most azon agyalok, hogy kötöm össze a lejátszót a géppel, hogy bedigitalizáljam. Kellene egy TBC (time base corrector), az egyetemi koleszban a stúdióban azon keresztül vezettük át a VHS képét, és sokat javított rajta. Annak már 30 éve. Van még TBC? Azt mondják a helyi könyvtárban tudok digitalizálni. Aztán meg majd meg kell vágni, mert ki az, aki megnéz 3 óra felvételt. Ki kell szedni belõle a lényeget, és be kell sûriteni 3 percbe, manapság annyi a max amit valaki megnéz. Ma egyre rövidebbek a videók, egyre rövidebb ideig köti le az embereket.


1 megjegyzés:

Agyrágóbogár írta...

" I'm completely operational, and all my circuits are functioning perfectly."
volt valami egyéb is a betond.hu-n?