2024. augusztus 26., hétfő

Elmarad az idei ruska

Felmondtam, de a kollegáimnak még nem mondtuk el, hogy elmegyek. Majd szerdán. Biztos vagyok benne, hogy a fönököm valakivel már megosztotta, de nem tudom, kivel. Most ha szembejön valaki a folyosón vagy a kávézóban, és furcsán néz rám, nem tudom, hogy azért mert leettem magam, vagy lent van a sliccem, vagy azért, mert már tudja. Kezdek paranoiás lenni.

Pénteken ünnepeltünk. Egy menõ hotel menõ dísztermét foglalták le, hogy a legújabb termékünk piacra dobásánal alkalmából méltóképpen lerészegedjünk (ehhez csak 2 ital kupont kaptunk, és azért nem lehetett venni gyorsítót, csak bort, sört, és cidert, tehát nem volt túl hatékony, ha valaki nem akart a saját pénztárcája mélyére nyúlni - én nem akartam). Azt mondták, hogy elõtte ne áruljam el senkinek, ne rontsam el senkinek a hangulatát. Ez nekem akkora feszültséget okoz, hogy visszatért a ritmuszavar, és szarul alszok, határozottan érzem, hogy hat rám a dolog.

Azt mondta a fõnököm, hogy pénteken a kollegák szerint szomorú voltam a bulin, és hamar hazamentem. Ennek egyik oka, hogy a projektben háttér munkát csináltam, és a nevem nem volt ott a dicsõségfalon (az aneszteziológus nem kap borravalót). A másik, hogy a két ital-kupon igen hamar elfogyott (egy óráig bírtam húzni). A harmadik, hogy nem mondhattam el senkinek, amit csak én, és a fõnökasszonyom tudott.

Ki akartam venni a hátralevõ 2 hét szabadságomat, mert anyagilag jobban járok vele, de a fõnököm ma azt mondta, hogy szüksége van rám, és nem vehetem ki, majd kifizetik. Szomorú. Pedig már terveztem, hogy az egyik héten felmegyek a Lappföldre, idén még nem láttam a ruskát. Így nem is fogom.

Kis komment ehhez a ruska dologhoz: a ruska az õszi színek kavalkádja a lappföldön, a zöldtõl a sárgán és a piroson át a barnáig mindenszínben pompázik a táj. Ezt augusztus végétõl szeptember közepéig lehet látni, s nagyon szeretem. Idén még persz nem is láthattam volna mert kb most kezdõdik, de ha szeptemberben nem mehetek szabadságra, úgy fog elmúlni az év, hogy idén nem láthatom. A B-terv a Torronsuo nemzeti park, ami egy mocsárvidék, ott is szép színeket látni, majd oda elmegyek egy napos túrára. Kárpótlásként.

1 megjegyzés:

Agyrágóbogár írta...

Látom te se unatkozol! Kívánom, hogy mégis sikerüljön látni a ruskát!