2008. január 28., hétfő

Hé, jön a farsang!

Itt az ideje fánkot csinálni! Anyukám már sütött is, a hét végét azzal ünnepeltük. A kolleganőmnek is vittünk, még a vendégek érkezése előtt benyomták mindet. 3-an voltak rá. Hamm. Ajánlom mindenkinek a csöröge receptet! És ha buli lesz, biztos lesz fánk is, vagy csöröge (javított recept, az eredeti itt)!

Közben a fiam rájött, hogyan kell lelkes fánkot csinálni. Egy szívószállal lyukat fúrunk bele, belefújunk, hogy levegő kerüljön bele, és a közepébe torta díszítő szerszámmal, ami olyan, mint egy nagy injekciós fecskendő, bele fecskendezzük a lekvárt. A fiam csak ott tévedett, hogy nem kell lyukat fúrni bele, elég bele fecskendezni a tészta közepébe a lekvárt.

Nincsenek megjegyzések: